Sportreflexologie

Nieuw bij Reflex@Work: Sportreflexologie!

Sindskort kun je ook voor specifieke sportgerelateerde klachten terecht bij Reflex@Work. In november vorig jaar heb ik deze specialisatie gevolgd bij John Rooms, de grondlegger van deze therapie en ik ben erg onder de indruk.

Sportreflexologie is vrij nieuw in Nederland maar zeer effectief gebleken en goed in te zetten bij blessures aan voeten, enkels en onderbenen. Het is een combinatie van voetreflexologie, sportmassage en oefeningen met als doel bewegingsbeperkingen en blessures blijvend te verbeteren. Met name hardlopers kunnen last krijgen van ongemakken aan voeten, enkels en onderbenen. Deze worden tijdens de behandeling gemanipuleerd en losgemaakt waarbij pijnzones, reflexzones, triggerpoints en weefselblokkades (fascia) intensief worden bewerkt. Hierdoor zal de bloedcirculatie in de spieren toenemen, waardoor de zuurstoftoevoer en de afvoer van afvalstoffen verbetert. Spieren zullen sneller herstellen, pijn vermindert en ontspanning volgt.

Sportreflexologie is goed in te zetten bij o.a.

  • Hielspoor
  • Plantaire fasciitis (peesplaat ontsteking)
  • Irritatie van de achillespees
  • Enkel verstuiking
  • Shin splints (scheenbeen irritatie)

Wil je je sportprestaties verbeteren en weten of sportreflexologie je daarbij kan helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.