Chakra massage

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk wiel of schijf en verwijst naar de draaiende cirkel van bio-energetische activiteit die vanuit de belangrijkste zenuwknopen vanuit de wervelkolom vertakken. Via de chakra’s kunnen we energie opnemen uit onze omgeving en ook uitzenden naar de omgeving, ze zijn een schakel tussen ons energetisch en ons lichamelijk zijn.

De  chakra’s zitten op een bepaalde plaats maar hebben geen stoffelijk bestaan, ze bestaan niet uit materie. De 7 chakra’s bevinden zich van de onderrug/perineum tot aan de kruin. De 7 chakra’s vertegenwoordigen de basisstaten van bewustzijn. Je zou het lichaam als de hardware kunnen zien en de chakra’s als software.

De werking van elk chakra is specifiek en heeft invloed op bepaalde organen, lichaamsfuncties en emoties. Elk chakra is belangrijk voor het hele systeem omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken, vaak als gevolg van angst. Angst veroorzaakt een verkramping en dus een blokkering. De energie stroomt nu niet meer vrij wat consequenties heeft voor ons welzijn. Angst ontstaat door alle trauma’s die we tijdens ons leven, zelfs in de foetusperiode, opdoen. De kunst is om deze angst onder ogen te zien en los te laten om zo jouw eenheid weer te hervinden.

De behandeling:

Een Chakra-massage is een energetische massage waarbij alle 7 chakra’s op de voeten worden behandeld.

Energetische massages zijn gericht op het vrijmaken van (levens)energie. Veel van de technieken die hierbij aan bod komen vinden hun oorsprong in traditionele Oosterse geneeswijzen. Het brengt verlichting op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Een energetische massage laat de levensenergie weer stromen. Zodat er harmonie in lichaam en geest ontstaat. Vanwege de directe invloed op het parasympatische deel van het autonome zenuwstelsel geeft deze massage diepgaande ontspanning.

Deze massage kan worden ingezet bij:

  • Vrijwel alle psychische en emotionele blokkades zoals bijvoorbeeld depressiviteit
  • Hormonale stoornissen
  • Na of tijdens verwerking van traumatische ervaring
  • Seksualiteitsproblemen
  • Vlak voor belangrijke beslissingen
  • Chronische vermoeidheid

Wil je meer weten over de Chakra-massage of een van de andere behandelingen? Neem dan gerust contact op!